Powered By Blogger

úterý 23. října 2012

Předporodní kurz Apolinář II.

Zdravím všechny,

mám dnes pro Vás slibovanou druhou část předporodního kurz u Apolináře.

I druhá část trvala tři hodiny a byla nabitá informacemi. Bohužel se nám díky velkému počtu rodiček nepodařilo fyzicky navštívit porodní sály, nicméně na stránkách www.apolinar.cz najdete podrobnou fotodokumentaci jak sálu, tak i šestinedělí.

Druhá polovina informací se týkala toho, co všechno se s vámi děje po porodu a převozu na pokoj šestinedělí. Tak tedy připravte se na vizitu 2x denně, návštěvy dětských sester a laktačních poradkyň. Nudit byste se tedy opravdu neměla. U Apolináře preferují tzv. volné kojení - tedy kojit ve chvíli, kdy si mimino řekne. Žádné buzení v pravidelných intervalech se tedy nekoná, s výjimkou miminek, která vyžadují větší péči (např. se žloutenkou, zesláblých apod.). Ze začátku doporučují přikládat mimčo velmi často na 1-2 min. a později po nástupu laktace prodlužovat na 7, maximálně 10 minut. Opravdu ne více. Zajímavá informace, těch 7 - 10 minut by mělo vydržet po celou dobu kojení. Co se týče dokrmování, první den nedokrmují vůbec, pokud je potřeba v dalších dnech, používají pouze mateřské mléko od jiných matek, ne umělou výživu. O kojení následovalo dalších asi milion informací, každá si asi vybere, co je pro ni nejlepší.

Další informace jsme dostali k péči o mimčo v porodnici. Zaujalo nás, jak málo věcí si s sebou do porodnice opravdu potřebujete vzít. Podrobněji viz můj následují blog ;-)
Pro mimčo tedy budete potřebovat jen plenky od 2. dne, vlhčené ubrousky a oblečení na cestu z porodnice.
Mimča se kopou jednou denně, napoprvé s dětskou sestrou.

Tolik teorie předporodního kurzu. Jak vše probíhá doopravdy se snad brzo dozvím a slibuji se podělit v jednom z dalších blogů. To je totiž jedna z věcí, kterou z knížek nevyčtete ;-)


Přeji Vám hezký den.

Marie S.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie