Powered By Blogger

úterý 24. září 2013

Bedýnky aneb podporujeme svoje sedláky

Zdravím všechny,

dneska mám pro Vás malou exkurzi do Toulcova Dvora v Praze na odběr biobedýnek. Již několik let využíváme možnost pravidelně odebírat zeleninu, ovoce, mléko a vejce přímo od farmářů. Systémy bedýnek se po celé republice liší jak cenou, tak obsahem a způsobem distribuce. Jelikož bedýnky odebíráme od pozdního jara do podzimu, obsah se tím pádem proměňuje dle sezóny. V průběhu roku jsme si pochutnali i na třešních, kochali jsme se květinami a dneska jsme třeba dostali mangold. Zeleninu v poslední době využíváme hlavně na vaření příkrmů pro malou Majdu, vajíček máme vždycky 20 na 14 dní a postupně se nám kupí v lednici :-) Kromě bedýnek si můžeme čas od času objednat i maso v bio kvalitě. Pokud by Vás zajímaly podmínky a podrobnosti o komunitě podívejte se sem.

Podívejte se na video z dnešního vydávaní bedýnek:

A kde nakupujete ovoce a zeleninu vy? Vaříte pro děti z biozeleniny, kupujete ji v běžném supermarketu nebo kupujete rovnou hotové příkrmy? Těším se na Vaše názory a postřehy v komentářích.

Hezký večer přeje 

M.

4 komentáře:

  1. Ahoj, my nejdrive moc nevarili a kupovali prikrmy, od roka jsem zacala jen varit, kdyz uz malej zacal jist skoro vsechno co my :) Dost zeleniny i ovoce mame bio z vlastni (babicciny) zahradky na chalupe... Vsechno ostatni kupujeme vetsinou v Lidlu :) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od babičky bereme taky. Jen si nejsem jistá, jestli je úplně bio ;-)

      Vymazat
  2. Bezva příspěvek, i video :-) Do toho Toulcova dvora bych se taky chtěla podívat, jen to máme trošku z ruky. Já takhle min. rok jezdila na jednu mini farmu do Ořechu za Prahou, kupovala jsem si tam úžasně voňavou zeleninu, ovoce, bylinky i vajíčka. Teď už jsem trošku línější, tak spíš nakupuji třeba v Bille, kde mají celkem kvalitní potraviny, k tomu jezdím do města třeba do Sklizeno nebo na farmářské trhy pro vajíčka, nějakou zeleninu a občas tam vezmu i nějaké maso :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju... Toulcův dvůr můžu jen doporučit, dá se tam i podívat na zvířata a spousta dalších věcí. mají tam i pravidelné trhy, to by mohl být dobrý důvod k návštěvě. V Bille jsme ovoce a zeleninu kupovali taky, bohužel poslední dobou se v té naší dost zhoršila kvalita.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie