Powered By Blogger

čtvrtek 20. března 2014

Mateřství 100x jinak - Olga Strnadová

Každá jsme jiná. Univerzální recept na to, jak být matkou naštěstí neexistuje. Poslední dobou mne baví porovnávat různé přístupy k mateřství a životu, jako takovému. Být matkou v Africe, v Americe, v Mongolsku nebo Evropě - to je pokaždé úplně jiná zkušenost v naprosto odlišných podmínkách. A nemusíme chodit ani tak daleko, stačí se porozhlédnout kolem sebe.

Dneska bych Vám ráda představila moji kamarádku  - Olgu Strnadovou - autorku Školy seznamování

Ahoj, můžeš nám krátce představit sebe a svoji rodinu?

Jsem manželka, matka a blogerka...
Učím lidi zlepšovat vztahy a komunikaci.
Díky tomu v soukromí i v podnikání lidé rozšiřují okruh svých známých a budují vztahy.

Můj nejlepší přítel, kouč a spolupracovník je také můj manžel. Náš vztah je důkazem toho, že to, co učíme, je správné a funguje. Spolu máme dva báječné kluky - 4 a 2 roky. Každý je úplně jiný a jsou jak dokonalé protiklady, takže je doma veselo. :-) Vzácnou součástí mojí rodiny se stali také dva manželovi dospělí synové. Nejen díky malému věkovému rozdílu je náš vztah naštěstí kamarádský než rodičovský. Bydlení kousek za Prahou nám nabízí klid, přírodu i komunitu skvělých lidí.



Vím, že nechodíš do práce od osmi do pěti. Prozradíš nám, čím se živíš? A jak to všechno zvládáš s tvými kluky?

Každá maminka ví, že efektivně skloubit rodinu, práci a osobní život není snadné, ale když se vám to povede, žijete bohatý a naplněný život po všech stránkách. Mým snem vždycky bylo dělat něco výjimečného, být něčím užitečná a pomáhat lidem. To dělá každá milující matka, ale tak jako většina žen, jsem hledala ještě svoji cestu, kterou bych měla jít. Sladké i hořké životní zkušenosti mi ukázaly, že vztahy jsou nedílnou součástí úspěchu, ať jste kdekoliv a děláte cokoliv. Proto vznikla Škola seznamování. Projekt, kde pomáhám lidem vytvářet dobré vztahy, nalézt sami sebe a budovat svoje sebevědomí. Tak jsem se stala lektorkou a spisovatelkou. Ke své práci potřebuji hlavu plnou nápadů, otevřené srdce, online notebook a chvilku klidu, a to se i se dvěma malými dětmi a řadou aktivit dá zvládnout dobře. :-)

Máš nějaký vzkaz pro matky, co čtou tenhle blog?

Určitě. Jsem nadšená a šťastná, že je tolik šikovných a kreativních maminek, které si najdou čas, aby vytvářely něco nového a inspirovaly ostatní! Je tolik báječných žen, které se nebojí sdílet svoje zkušenosti, zážitky, radosti a starosti. Přispívají svým know-how, aby pomáhaly druhým. Takže chci všem blogerkám poděkovat za jejich práci. A chci povzbudit všechny maminky, které nad něčím takovým zatím jen přemýšlí nebo si snad myslí, že nemají co nabídnout, aby se nebály a šly do toho. Nikdy není dost nových nápadů, co by mohlo bavit vás i druhé.

Inspirujte a nechte se inspirovat! Vztahy obohacují život. Pojďme tento týden každá z nás udělat něco pro sebe i pro druhé! Moji výzvu najdete ZDE.



A jak jste na tom se seznamováním vy? Je váš manžel také váš nejlepší kamarád? Těším se na vaše komentáře...

Užívejte hezkého počasí a brzy se zase uvidíme...

M.

4 komentáře:

  1. Skloubit práci, zábavu, kamarády, zájmy nebylo nikdy jednoduché. Po dětech mnohem obtížnější. Pak jsme se kvůli práci přestěhovali a přátelé jsou ti tam... Škola seznamování je zdá se mojí šancí. Děkuji za tento článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky hledám nějakou tu svoji cestu, čím bych mohla tzv. přispět. Mám o čem přemýšlet. I když nějak pořád spíš řeším, jak se na mateřský nezbláznit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju najít si někoho na pokecání, to vytříbí myšlenky :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie